Torsk med blåmusslor och lufttorkad serranoskinka

Den här rätten är perfekt som dejtingmat eller om du vill bjuda din partner på en mysig middag.

Mat & dryck2012-03-22 09:02

Ingredienser:
1 nät blåmussla
400 g färsk torsk
1 paket skivad serranoskinka
200 g broccoli
30 g parmesan
50 g forellrom
3 dl grädde
3 dl vitt vin
salt
vitpeppar
2 klyftor vitlök
50 g smör

Så gör du:
1.
Förbered allt så tidigt som möjligt!
Kastrull med lock på full värme, vänta tills kastrullen är riktigt het. Häll i musslorna och hackad vitlök i torr het kastrull så det fräser och tjuter, på med lock. Vänta ca ½ minut, sedan i med vinet och på med lock i 1 ½ minut. Tillsätt en nypa salt och lite vitpeppar. På med lock, så det stormkokar. Ruska om. Låt sedan stå i 1 minut. Plocka ur musslorna, de måste vara öppna! Låt vinet koka bort till hälften, tillsätt grädde och smör. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär torsken i två lika stora bitar. Lägg  i ugnssäker form, lägg serranon på fisken. Baka av i ugn på 120 grader tills de är uppe i 55-60 grader i mitten. Ta ut och lyft av serranon, salta peppra fisken. Lägg tillbaka serranon (om inte allt annat är klart låt fiske stå och dra i eftervärmen i ugnen).

3. Koka upp saltat vatten. Skär och skölj upp broccolin, kasta ner i vattnet och låt koka i 3-4 min. Lyft upp och lägg på talriken, värm musslorna i samma vatten 1½ min, lägg på tallrik. Lägg fisken på tallriken, skicka på lite sås, strö lite färsk parmesan på allt. Lägg till sist lite rom på fisken. Klart!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!