Torsk med pepparrotssky

(4-5 port)Ät den gärna med rotmos. ca 700 g torskfiléer ellerca 1 kg torsk tex stjärtbit2 tsk salt1 ägg3 msk ströbröd2 msk smör eller margarin1 liten gul lök1-2 dl mellangräddeca 3 msk riven färsk pepparrotRotmos:1 kålrot, ca 750 g, 2-3 morötter, ca 300 g, 0,5 tsk salt till 5 dl vatten, 5-6medelstora potatisar, ca 500 g, salt, peppar, smör eller margarin.

Mat & dryck1998-11-25 15:58
Gör rotmoset. Skala kålrot och morot och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka
i saltat vatten ca30 min. Skala under tiden potatisen och dela i bitar. Lägg
i dem och koka ytterligare 15-20 min. Häll av kokspadet men spar det. Mosa
rotsaker och potatis. Späd med kokspadet till lagom konsistens. Smaka av med
salt och peppar och runda av med en klick fett. Torka av filéerna eller
fjälla och skölj den hela fisken. Torka av den. Salta på filéerna eller in-
och utvändigt i den hela fisken. Skala och hacka löken och lägg den på smort
ugnsäkert fat. Lägg fisken på lökbädden. Pensla med uppvispat ägg. Strö
över ströbröd. Klicka på lite fett. Stek fisken i ugn vid 225 grader ca 30
min för hel fisk och ca 20 min för filéer. Ta tillvara skyn då fisken är
färdigstekt och smaksätt den med riven pepparrot, salt och peppar. Bjud med
rotmos och pepparrotssky.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!