Torsk med tomat- och bönröra

4 portioner1/2 msk olja, raps eller oliv1 hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor500 g finkrossade tomater300 g frysta brytbönor1/2 citron, saft och rivet skal av1-2 dl vatten + 1 msk fiskfond1/2 tsk sockersalt och peppar efter smak500 g torskfiléerhackad dill och citronklyftor till garnering

Mat & dryck2003-02-06 00:01
Färsk torskfilé tillagas snabbt direkt på bönröran. Gör ett potatismos till med lättmjölk och bara en tesked smör för smakens skull. Ät hårt bröd till och frukt efteråt.

Hetta upp oljan i en teflonpanna. Låt lök och vitlök mjukna däri utan att ta färg. Häll i tomaterna och låt det koka upp. Tillsätt de frysta bönorna, citronsaft och skal. Låt det småkoka i cirka 3-4 minuter. Häll i vatten och fond samt socker, salt och peppar.
Smaka av. Höj värmen och lägg fiskfiléerna lätt vikta på röran. Rör inte om. Salta och peppra fisken. Lägg på ett lock och låt det koka i cirka 4-5 minuter tills fisken är vit och ogenomskinlig. Servera till ett gott mos eller kokt potatis. Garnera med dill och citron.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!