Torskgryta
(4 pers)3 stora torskfiléer1 gul lök2 msk tomatpuré1-2 vitlöksklyfta/or3 msk rapsolja1 buljongtärning0,5 buljongtärning12 st okrasaltev 1 pepparfrukt av typen Habanero (ser ut som en liten paprika och är väldigt stark)
Strimla löken och finhacka vitlöken. Värm oljan och lägg i lökarna och bryn. Lägg i buljongtärning och den pressade tomaten och låt koka upp.
Rensa okran och skär av topp och ände. Lägg den i kokande saltat vatten och låt den småkoka cirka 20 minuter. Ta kastrullen av plattan.
Om man vill ha en starkare gryta lägg i pepparfrukter av typen Habanero och låt den koka med i cirka 30 minuter men ta sedan upp den så att grytan inte blir för stark.
Dela fiskfiléerna i två eller tre bitar. Lägg i fisken och den förkokta okran i grytan och låt koka försiktigt i 5 minuter.
Är grytan väldigt tunn kan den redas med 2 msk vetemjöl och koka några minuter efteråt. Servera med jasminris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!