Tortilla español ­- spansk potatisomelett

ca 12­-18 bitar4-­5 stora skalade och finttärnade råa potatisar1 dl olivolja1 stor hackad gul lök2 hackade vitlöksklyftor5 ägg1 tsk strösockersalt och nymalen svartpeppar

Mat & dryck2004-04-22 10:38
Hetta upp 2/3 av oljan i en så liten stekpanna som möjligt. Helst av teflon. Stek potatis lök och vitlök på svag värme långsamt tills potatisen är mjuk. Låt det rinna av i durkslag. Vispa äggen i en stor skål och krydda med socker, salt och peppar. Tillsätt potatisblandningen och rör om. Värm resten av oljan i stekpannan och häll i ägg- och potatisblandningen. Stek tortillan på svag värme tills den stelnar, ca 15 minuter. Lägg en tallrik över pannan och vänd den så tortillan hamnar på tallriken. Tillsätt ytterligare lite olja i pannan och vänd ner tortillan på andra sidan och stek ytterligare ett par minuter. Låt den svalna på ett fat innan den skärs i små tårtbitar.

En typisk tapasrätt. Skär tortillan i små tårtbitar och servera som tilltugg. Det underlättar om du vid nästa Spanienresa investerar i en tortillapanna ­ en liten stekpanna av teflon. Då blir tortillan hög och fin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!