Tortilla

(1 pers)2 råa potatisar, medelstora 1 lite gul lök1/4 röd paprika1-2 tsk smör eller margarin1/2 tsk salt1/2 krm peppar2 ägg2 msk vattenGarnering: Hackad gräslök

Mat & dryck2005-08-18 10:17
Tortilla är spanjorernas goda och mättande svar på omelett. Potatis ingår alltid, men i övrigt kan den varieras. För den som har kokta potatisar över är det en riktigt snabblagad rätt. Den här gången la jag i kryddiga korvar men det passar även med rökt fisk som lax eller kött i olika former. Kan förstås även serveras vegetarisk.

Gör så här:
1. Skala potatis och lök samt skiva dem tunt. Ansa paprikan och strimla den.
2. Bryn de skurna ingredienserna i fett i en liten stekpanna. Efterstek på svag värme tills allt är mjukt, salta och peppra.
3. Vispa ihop ägg och vatten. Häll smeten över det stekta och peta försiktigt med en gaffel, så smeten rinner ner.
4. Strö över gräslök och servera direkt ur pannan, gärna med en skiva grovt bröd.
5. Om du gör en större omelett kan det vara bra att ställa in formen i ugnen på övervärme mot slutet cirka 10-15 minuter.
Tips: Du kan också använda kokta potatisar, då blir rätten snabblagad också.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!