Tryffelkulor
(till cirka 150 stycken)8 hg blockchoklad till att doppa tryffeln iev hackad mandel eller nötter, kakao eller strösockerTill tryffeln: 500 g blockchoklad, 1.5 dl vispgrädde, 0.5 msk vaniljsocker, 25 g strösocker
Efter eventuell smaksättning rulla massan till stänger och skär i centimeterstora bitar. Forma bitarna till kulor.
Gör ett vattenbad i kastrull för att smälta chokladen. Lägg chokladen i bitar i en skål och ställ i vattenbadet. Var noga med att inget vatten kommer i kontakt med chokladen. Smält chokladen i vattenbadet och ta bort den från plattan när chokladen smält.
Doppa tryffelkulorna i den smälta chokladen och lyft upp med en gaffel. Lägg på smör- eller bakpapper för att stelna. Den som vill ha knottrig chokladyta på bollen kan rulla den försiktigt i en finmaskig durkslag eller sil. Den chokladdoppade bollen kan också rullas i hackad mandel, strösocker eller kakao.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!