Tryffelpotatis-sallad

Koka 400 g skalad hel mandelpotatis. Koka upp på plattan och ta sedan av kastrullen och låt potatisen stå och bli färdig (i ung 30 min eller tills mjuk) - kvar på plattan kokar den sönder. Låt kallna och skär i centimetertjocka skivor.Tryffeldressing till potatissalladen:2 äggulor1 tsk hackad tryffel eller 1 msk tryffelolja (Finns i välsorterade livsmedelsbutiker)1 msk champagnevinäger eller vitvinsvinäger1 msk tryffeljuice (jus de tryffe. Köp i saluhall)salt och peppar1,5 dl rapsolja(ytterligare) 1 msk tryffelolja

Mat & dryck2002-04-27 00:01
Mixa äggulorna, hackad tryffel el 1 msk tryffelolja och vinäger. Salta och peppra. Fyll sakta i 1,5 dl rapsolja blandad med (ytterligare) 1 msk tryffelolja och mixa. Tillsätt ev tryffeljuice. Konsistensen ska likna majonnäs. Blanda dressingen med potatisen samt finflockad sallad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!