Tvåpepparmarinerad entrecôte

2 port2 skivor entrecôte,0,5 msk grönpeppar + 0,5 msk rosépeppar per skiva,saltSås: 2 msk finhackad lök, margarin, 1 dl köttbuljong (kalvfond + vatten eller köttbuljongtärning), 1 dl mellangrädde, nymald svartpeppar eller krossad grönpeppar, 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad.

Mat & dryck2000-02-23 23:59
Krossa de båda pepparsorterna och klappa in i köttskivorna på båda sidor. Låt ligga en stund. Fräs under tiden löken i lite fett. Späd med buljong och grädde. Låt småkoka ca 5 min. Smaka av med peppar och blanda ner hackad dragon (eller smula den torra). Håll såsen varm. Hetta upp fett i en stekpanna. Stek entrecôten fint brun i 2-4 min per sida. Salta. Häll lite sås på tallrikarna (som gärna är varma) och lägg entrec(ten på såsen.

Servera med lätt frästa grönsaker, till exempel en halv rödlök i tunna klyftor, 2 paprikor i olika färger som strimlats och en bit squash i halvmånar. Krydda med nymald peppar, örtsalt och ev lite flytande honung.

Ta potatiskroketter från köpefrysen till. Om det finns kokta potatisar (ca 400 g), så skala och riv dem grovt på rivjärn, salta och lägg rivet i en stekpanna (belagd) med lite fett. Platta ut till en kaka. Stek fint brun i ca 3 min och vänd sedan kakan och stek i ytterligare 3 min på andra sidan. Skär upp den i tårtbitar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!