Ugnsbakad squash

(8 port)4 portionsstora squash à ca 250 g1 purjolök2 dl mellangrädde, 0,5 dl chilisås1 tsk örtsalt2 msk smält margarin (eller ta flytande), 2 pressade vitlöksklyftor4 msk ströbröd, 2 msk hackad persilja eller färsk timjan, ev solrosfrön

Mat & dryck2001-05-31 00:01
Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och torka squashen. Skär den i skivor nästan igenom. Snitta, skölj och strimla purjolöken. Lägg den i lätt smord ugnssäker form. Blanda grädde med chilisås. Häll såsen i formen. Lägg på squashen. Strö över örtsalt. Blanda smält margarin med vitlök. Pensla squashen med blandningen. Baka i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Ta ut formen och strö över ströbröd, persilja eller timjan och ev solrosfrön. Baka ytterligare 10-15 min.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!