Ugnsbakade grönsaker i het marinad
(4 port) Man kan i princip ta vad man råkar ha hemma. Blanda gärna ner klippta inlagda torkade tomater och strö över fetaost i tärningar. Har du nötter så strö över några olika sorter mot slutet av stektiden. 1 normalstor aubergine 1 normalstor squash 3û4 lökar, ta gärna både gul och röd 2 paprikor i olika färg 2 morötter 1 liten fänkål 1 vitlök (en hel) grovt salt, nymald svartpeppar 1 dl olivolja (el annan olja) Marinad: 1,5 dl olivolja (el annan olja), 3 msk chilisås gärna het, 2 krossade vitlöksklyftor, örtsalt, nymald peppar, 1 dl grovhackad färskbasilika, 1 dl grovhackad färsk timjan
Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär morötterna i tjocka stavar eller lagom tjocka skivor lite på snedden.
Ta bort vipporna på fänkålen men spar dem gärna till garnering. Klyv fänkålen i klyftor. Skala vitlöken så att alla klyftorna blir rena.
Häll oljan i en långpanna och lägg ner alla grönsakerna. Vänd om dem i oljan. Strö över salt och peppar. Baka i ugnen i 25û30 min.
Blanda samman ingredienserna till marinaden utom de färska örterna. Värm marinaden.
När grönsakerna är färdiga hälls den varma marinaden över. Strö över de färska örterna (även fänkålsvipporna).
Bjud med ett grovt bröd att bryta till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!