Ugnsbakade revbenspjäll

Mat & dryck2011-12-13 14:35

Revbenspjäll tunna eller tjocka (de man gillar bäst).
2 tsk kanel
5 msk salt
3 msk socker
2–3 apelsiner
2–3 äpplen
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4–5 tsk malen ingefära
2 tsk kryddpeppar
1 msk sambal oelek
3 msk honung
2 tsk grillkrydda/tacokrydda
1–2 flaskor mörk julöl
1 knippe färska örter t ex timjan, persilja, basilika eller varför inte blanda.
1 flaska matolja

1. Skär frukten och grönsakerna i bitar. Lägg allt i ett stort kärl.

2. Tillsätt alla kryddor och vätskan. Rör ihop allt.

3. Skär revbenen i önskad storlek och lägg ned det i marinaden. Låt ligga i ca ett dygn i kylen.

4. Häll av all marinad och lägg revbenen på en ugnsplåt och tillaga i 155 grader i ca 30–45 min. Tunna revben 20– 30 min.

5. När köttet lossnar från benet är det klart att avnjuta.

Önskas kraftig färg på benen höj graderna vid slutet av tiden. Var inte rädda att experimentera med kryddorna så ni hittar just er egen unika smak på julens revben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!