Ugnsgrillade musslor med korianderpesto

4 portPesto finns färdig att köpa med olika smak. Här blir den till fyllning i musslorna. Färgsätts under ugnens grill.32 stora färska musslor ca 1 dl vatten2 msk färsk riven parmesanolivolja (olja)Pesto: 25 g färsk koriander1 liten krossad vitlöksklyfta2 msk grovhackad sötmandel2 msk kesella1 msk rostade kokosflingor2 msk olivolja (olja)saltnymald svartpepparen nypa cayennepappar

Mat & dryck2000-09-28 00:01
Borsta musslorna väl och skölj dem i flera kalla vatten. Kontrollera att de är väl slutna. Koka upp vatten i en vid kastrull och lägg ner musslorna. Koka dem cirka 5 min eller tills de öppnar sig. Skaka kastrullen några gånger under kokningen. Låt dem kallna. Lossa ena skalhalvan. Lägg den andra med mussla i på ett ugnssäkert fat. Till peston blandas alla ingredienser i en mixer eller matberedare och körs till en grov massa. Fördela peston över musslorna. Strö över lite riven parmesan och droppa över lite olivolja. Ställ fatet under ugnens grill eller sätt ugnen på 275 grader och endast övervärme 5 min. Låt svalna något och servera med ett brytbröd.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!