Ugnsrostade rötter

(4 port)3-4 lökar, gärna både gula och rödaca 200 g rotselleri3 morötter2 palsternackor5-6 potatisar2-3 msk olivolja (olja)1 tsk salt, gärna havssalt2 krm pepparmix eller svartpeppar1 tsk örtagårdskrydda eller liknande1 krm malen spiskummin1 krm farinsockerfärsk timjan

Mat & dryck2000-10-05 00:01
Skala löken och skär den i klyftor. Ansa rotfrukterna och skala eventuellt potatisen (om den inte skalas, skrubba den ordentligt). Rotsellerin är lättast att skala om den först skärs i skivor.
Skär rotfrukterna i grova bitar och potatisen i klyftor eller bitar. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Lägg rotfrukterna i långpannan och droppa över olja och krydda. Rör om.
Sätt in långpannan i ugn vid 225 grader och ugnsbaka 30-35 min.
Ta ut och rör om någon gång under bakningstiden.
Ugnsrostade rötter går alldeles utmärkt att servera som ensamrätt garnerad med färsk timjan och med en sås på kesella som smaksätts med rivet citronskal, citronpeppar och lite flytande honung. Eller ta en crFme fraiche med smaksättning som paprika/chili eller med franska örter. Det hela kan kompletteras med tillbehör som feta i tärningar och oliver gröna som svarta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!