Ugnsstekt grekisk kyckling med ris

(4­-6 pers)1 kycklingdrygt 2 liter vattenSåsen:2 knippen salladslök, skuren i småbitar1/2 kruka dill, klippt1 näve färsk mynta, hackad5­-6 msk olivolja1-­2 tsk paprikapulver6 dl ris18 dl kycklingbuljong(efter kokningen)

Mat & dryck2004-08-26 10:24
Dela kycklingen i 8 portionsbitar. Skölj dem väl. Lägg bitarna i en kastrull, häll på vatten och koka cirka 20 minuter. Skumma av. Spara buljongen.

Såsen: Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Värm tills löken blir mjuk.

Häll såsen i en långpanna. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ris, buljong och kycklingbitarna överst. Ställ in i ugnen på 250 grader till riset mjuknat cirka 20 minuter. Verkar riset inte färdigt, späd med lite mer buljong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!