Ugnsstekta rotsaker

Mat & dryck2010-11-05 11:26

Valfri mängd. Skala potatis, morötter, palsternacka  och rödbetor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och morötter och palsternacka i skivor eller i ca 1 cm breda strimlor av lagom längd. Skala rödlök och skär den i klyftor. Bryt klyftor av vitlök och skala och hacka dem i små bitar. Lägg allt i en oljad form. Ringla eller spraya olja över. Salta, strö över lite rosmarin och rör om. Ställ in i mitten av ugnen 215 grader i 20 minuter. Rör om och salta lite till. Häll på mer olja om det ser torrt ut. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen tills det fått fin färg. Är det större bitar kan lite extra tid behövas. Servera med valfritt tillbehör, till exempel stekt halluomiost och en god sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!