1 kg märgpipa eller annat framdelskött
3 gula lökar
3 medelstora potatisar
olivolja
1/2 msk hela kumminfrön
1–2 msk rökt paprikapulver, eller starkt paprikapulver
3 msk tomatpuré
ca 1 liter l stark köttbuljong
1 bred strimla skal från 1 citron, ekologisk
salt och nymald svartpeppar
ev lite socker
1. Skär köttet i små kuber och skala och hacka löken grovt. Skala och skär potatisen i sockerbitsstora kuber och lägg åt sidan.
2. Hetta upp oljan i en panna. Fräs först löken utan att den tar färg och lägg över i en stor gryta.
3. Fortsätt med köttet och fräs det i omgångar tills det blir brynt. Lägg det i grytan och tillsätt tomatpurén.
4. Sätt grytan på värmen och fräs ihop lök, kött och tomatpuré ett par minuter. Mortla kumminfröna lätt och tillsätt det tillsammans med paprikapulvret. Låt fräsa ytterligare någon minut. Häll i buljongen och lägg i citronskalet. Låt grytan sjuda sakta under lock cirka en timme tills köttet är mört.
5. Lägg i potatiskuberna och låt det sjuda ytterligare cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med rikligt med salt och peppar. Runda eventuellt av med lite socker.