Upp och ner kaka-tårta

Till sockerkakssmeten: 2 ägg2 1/2 dl socker1 msk apelsinjuice5 msk hett vatten 3 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver Till fyllning: 1/4 kg rabarber1 1/4 dl socker 2 msk smält margarin/smörskalet av en 1 citron

Mat & dryck2002-06-20 00:07
Smöra en stor tårtform. Skala rabarbern och skär i små bitar. Lägg rabarbern i botten av formen. Smält smöret och blanda i socker och citronskal. Häll smör-socker-och citronskalblandningen på rabarbern i formen. Rör ihop sockerkaksmeten och häll den i formen över rabarbern och smörblandningen.
Grädda cirka 50 minuter i svag ugnsvärme, cirka 175 grader. Täck formen med ett fat och vänd så rabarbern kommer överst. Låt stelna en stund. Servera med vispad grädde och dekorera med jordgubbar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!