Våfflor med maizena

(4 laggar glutenfria)1 ägg1,5 dl mjölk1,5 dl maizena majsstärkelse1 tsk bakpulver2 msk smält margarin

Mat & dryck2000-03-22 23:59
Vispa samman ägg och mjölk. Blanda maizena med bakpulver.
Rör ner det smälta fettet i äggvispet och maizenablandningen.
Grädda som i föregående recept.
I stället för sylt till våfflorna kan man lägga på blandad frukt som druvor i halvor, skivade bananer, kiwi och apelsiner i bitar.
Droppa eventuellt över lite citruslikör på våfflan och så mjukvispad grädde.

Våffeldessert: Lägg upp hjärtan med en sked frisk sorbet på varje. Garnera med frukt som ”stämmer” med sorbet. Garnera med rostade grovhackade hasselnötter. Dofta över florsocker.

Förrättsvåfflor: Lägg en lagg/person på assiett. Blanda till en skaldjurssallad med skivad svamp, räkor, musslor och strimlad stjälkselleri. Blanda salladen med pressad citron och lite olja, salt och nymald peppar. Lägg upp salladen i våfflans mitt. Toppa med gräddfil eventuellt blandad med stenbitsrom. Eller garnera våfflan med strimlad rökt skinka, klippt gräslök och en sked creme fraiche med paprika och chili.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!