Vaniljglass med varma frukter och bär

(4 port)Hemgjord glass enligt recept eller köpt vaniljglass. Serveras med varma frukter och bär.4 äggulor4 msk florsocker250 g kesella vaniljsom smaksättning: 3 msk mörk rom, citruslikör eller ta ananasspad2 dl mellangrädde4 äggvitor

Mat & dryck2002-03-28 00:01
Låt äggen ligga framme en stund innan. Vispa äggulor med florsocker pösigt. Vispa ner kesella och smaksättning. Vispa vitorna till inte alltför hårt skum. Vispa grädden.
Vispa ner grädden i äggulesmeten och vänd/skär ner vitorna till sist. Häll upp glass-smeten i en låg form och frys minst 5 timmar eller över natt. Rör om några gånger under infrysningen.
Riv av fyra rätt väl tilltagna folieark (helst ugnsfolie som är tjockare). Skala och skiva i lite tjockare skivor 4 kiwifrukter och skala 2 bananer och dela dem. Skär i lite knubbiga skivor. Dela 8 konserverade ananasskivor i bitar. Spar lite av ananasjuicen från burken (om inte starksprit väljs). Fördela frukten på foliearken och vik upp den som till ”korgar”. Droppa över lite av ananasspadet (eller ta mörk rom), lite råsocker strö och några droppar flytande honung. En klick bordsmargarin överst i paketen. Slut till paketen.
Låt frukten bli varm i ugn vid 275 grader ca 5 min. Ta ut och öppna paketen. Bananerna ska se en aning mosiga ut. När de är färdiga så häll över någon deciliter blandade frysta bär (otinade) till exempel en blandning som kallas ”trädgårdsbär”.
Slut till paketen och sätt in dem igen en mycket kort stund. Vik upp foliekorgarna och placera på var sin tallrik. Skeda i en glasskula (tina glassen en aning). Ät direkt ur paketen. Garnera ev med en färsk myntakvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!