Vaniljkaka

3 ägg, rumstempererade(normalstora)3 dl socker2 tsk äkta vaniljsocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl kokande vattenGarnering:flagad mandelVaniljlag:100 g smör eller margarin1 dl standardmjölk1 vaniljstång

Mat & dryck2002-04-18 13:24
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl med bakpulver. Vänd/skär ned mjölblandningen med en slickepott. Häll i det kokande vattnet och vänd varsamt om. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min. Lägg smöret i bitar i en kastrull tillsammans med mjölk och de urskrapade fröna och vaniljstången.
Koka upp och låt koka ca 2 min. Låt vaniljstången ligga kvar en stund i den svalnande mjölken. Dela kakan då den kallnat i två bottnar. Häll på vaniljlagen och lägg på den andra botten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!