4 personer
150 g mörk choklad av god kvalitet, 70%
200 g smör
1 ½ dl socker
1 dl brun farin
2 msk kakao
3 ägg
½ tsk salt
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ dl frysta lingon
2 dl vispgrädde
1,5 dl blandade nötter
1 msk honung
1 msk olja
salt
lingon
Kan förberedas:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä liten ugnsform, ca 15x20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält choklad och smör på svag värme i mikron. Rör ned äggen, ett i taget.
3. Blanda torra ingredienser. Sikta ned blandningen i smör- och chokladsmeten, rör om. Vänd ner de frysta lingonen. Baka i ugn ca 30 minuter. Ska vara lite kladdig.
4. Vispa grädden och frys sedan in i en plastbunke.
5. Blanda nötter med honung, en nypa salt och olja. Strö ut nötterna på bakplåtspapper. Rosta i ugn tills de fått färg.
Vid servering:
6. Tag ut grädden ca 15 minuter innan servering. Skär kakan i lagom stora bitar, värm lätt i mikro. Arrangera nötterna, lingonen och den frusna grädden runt omkring.