Varm lax på gazpachosalsa

(4 port)4 tunna skivor laxfilé, ca 75 golika sorters sallatGazpachosalsa: 4 tomater, 1 grön paprika, 0,5-1 liten röd spansk peppar, 1 stjälk stjälkselleri, 1 klyfta vitlök, 0,5 tsk salt, 1 äggula, 0,5 dl olja, 1 msk färska hackade dragonblad, salt, citronpepparGarnering: dillvippor, tunna klyftor av lime, ev rostat formbröd skurna i trekanter

Mat & dryck1999-11-03 23:59
Förrätten består av tunna laxskivor som steks hastigt innan de läggs upp på en sallatsbädd tillsammans med en gazpachosalsa.
Börja med salsan. Skölj tomater och paprika. Kärna ur tomat, paprika och pepparfrukt. Skär tomat och paprika i mycket fina tärningar. Hacka den spanska pepparen. Strö över salt och ställ svalt ca 1 timme. Häll sedan av vätskan.
Skala vitlök och hacka den och stjälksellerin. Vispa ner oljan i en fin stråle i äggulan till en tjock sås. Rör ner alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skölj och riv de olika sallatssorterna. Fördela dem på fyra tallrikar.
Stek nu laxskivorna i het stekpanna i lite olja. Vänd dem ett par gånger. Lägg upp på sallatsbädden. Skeda över salsan. Garnera med dillvippor och limeklyftor. Servera genast, eventuellt med rostat bröd.



Eller gör så här : garnera fyra tallrikar med några fräscha sallatsblad.
Fördela 400 g gravade laxskivor snyggt på tallrikarna. Halvera två avokador (spar skalen) och ta bort kärnorna. Gröp ur köttet och mosa det. Vispa det fluffigt och blanda med 3 msk crFme fraiche med franska örter.
Fördela tillbaka röran i skalhalvorna. Ställ en halva på varje tallrik. Pryd det hela med dillkvistar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!