Varm lax på gazpachosalsa
(4 port)4 tunna skivor laxfilé, ca 75 golika sorters sallatGazpachosalsa: 4 tomater, 1 grön paprika, 0,5-1 liten röd spansk peppar, 1 stjälk stjälkselleri, 1 klyfta vitlök, 0,5 tsk salt, 1 äggula, 0,5 dl olja, 1 msk färska hackade dragonblad, salt, citronpepparGarnering: dillvippor, tunna klyftor av lime, ev rostat formbröd skurna i trekanter
Börja med salsan. Skölj tomater och paprika. Kärna ur tomat, paprika och pepparfrukt. Skär tomat och paprika i mycket fina tärningar. Hacka den spanska pepparen. Strö över salt och ställ svalt ca 1 timme. Häll sedan av vätskan.
Skala vitlök och hacka den och stjälksellerin. Vispa ner oljan i en fin stråle i äggulan till en tjock sås. Rör ner alla övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Skölj och riv de olika sallatssorterna. Fördela dem på fyra tallrikar.
Stek nu laxskivorna i het stekpanna i lite olja. Vänd dem ett par gånger. Lägg upp på sallatsbädden. Skeda över salsan. Garnera med dillvippor och limeklyftor. Servera genast, eventuellt med rostat bröd.
Eller gör så här : garnera fyra tallrikar med några fräscha sallatsblad.
Fördela 400 g gravade laxskivor snyggt på tallrikarna. Halvera två avokador (spar skalen) och ta bort kärnorna. Gröp ur köttet och mosa det. Vispa det fluffigt och blanda med 3 msk crFme fraiche med franska örter.
Fördela tillbaka röran i skalhalvorna. Ställ en halva på varje tallrik. Pryd det hela med dillkvistar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!