Varm sallad med grönt och kikärter

1 aubergine2 rödlökarolivolja (olja), 1 tsk örtsalt2 vitlöksklyftor200 g färsk spenat1 burk kikärterskal och saft av 0,5 citronnymald svartpeppar

Mat & dryck2000-03-01 23:59
Skölj, halvera auberginen på längden och skär den i skivor. Skala och skiva lökarna. Fräs aubergine och lök i olja några minuter.
Strö över salt och tillsätt skalad och finhackad vitlök och spenat.
Blanda om och låt småputtra på svag värme någon minut.
Häll av spadet från kikärterna och tillsätt dem. Smaka av med pressad citronsaft och skal och mal över svartpeppar.
Ät med det ljumma brödet. En middagsrätt blir det av det hela genom att t ex steka kycklingfiléer och servera till. Krydda dem med salt och stött kummin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!