Varm tomatpaj

(4 port)Pajdeg: 3 dl vetemjöl, 75 g margarin, 2 krm vinäger, 3/4 dl kesella mager.Fyllning: 600 g tomater, 2 gula lökar, lite klippt färsk timjan, klippt färsk basilika, salt, peppar, 2 dl matlagningsgrädde, 2 ägg, 100 g riven västerbottenost.

Mat & dryck1998-11-27 14:51
Arbeta snabbt samman pajdegen för hand eller i matberedare.
Linda in degen i folie och lägg kallt ca 1 timme. Tryck sedan ut den i pajform som är ca 27 cm i diameter. Nagga botten och tryck upp kanterna med en gaffel. Låt stå ca 30 min eller 15 min i frys. Förgrädda pajskalet i 175 ca 10 min.
Skala och skiva löken tunt. Fräs löken lätt utan att den tar färg i olja, gärna olivolja. Smaka av med de hackade örterna, salt och peppar. Täck pajbotten med löken.
Skölj och skiva tomaterna och lägg dem ovanpå i ett fint mönster. Strö över osten. Vispa samman ägg och grädde och häll äggstanningen över.
Grädda klart i ca 30 min.
Bjud den varm inte het, ev med lite kall gräddfil.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!