Västerbottenpaj

(ca 6 port)Pajen kan bli en mättande förrätt eller ät den tillsammans med kräftorna.´Pajskal:3 dl vetemjöl, 75 g margarin, 0,75 dl kesella, 1 krm äppelcidervinägerFyllning:300 g vällagrad västerbottenost, 3 ägg, 3 dl matlagningsgrädde, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk krossad rosépeppar, 1 krm cayennepeppar, ev 1 msk whiskyGarnering: flagad mandel

Mat & dryck2001-08-23 00:01
Hacka snabbt samman ingredienserna till pajdegen. Eller gör den i matberedare. Vira in degen i gladpack och kyl den 1 timme eller gör den dagen före. Tumma ut/kavla ut degen och klä en pajform 27-30 cm i diameter. Låt degen gå upp på kanterna. Nagga botten tätt med gaffel och tryck upp kanten med gaffeln. Ställ pajskalet i kylen 45-50 min eller halva tiden i frys. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Riv osten och lägg den i skalet. Vispa samman ägg, grädde och blanda ner kryddor och ev whisky. Häll äggstanningen över. Strö över flagad mandel. Grädda färdigt i ca 25 min. Låt pajen svalna av så kommer ostsmaken mer till sin rätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!