Vegetarisk jambalaya
(4 port)2 gula lökardet gröna från 1 stor purjolök1 vitlöksklyfta1 msk olja2 paprikor i olika färg100 g färska champinjoner1 dl gurkmix typ bostongurka4 msk tomatpuré1 msk fransk senap1,5 tsk curry0,5 grönsaksbuljongtärning0,5 dl vatten2,5 dl mellangrädde3-4 ananasringar2 syrliga, fasta äpplen
Skölj, kärna ur och tärna eller hacka paprikan grovt. Skär champinjonerna i skivor.
Fräs lök, pressad vitlök och purjo i olja i en gryta. Låt champinjoner och paprika få fräsa med en stund. Rör ner gurkmix, tomatpuré, senap och curry. Smula ner buljongtärningen och späd med vatten och grädde.
Låt allt sjuda ett par minuter. Dela ananasen i bitar och dela de urkärnade äpplena i små bitar. Blanda ner frukten och låt allt bli hett.
Bjud med kokt ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!