Vindbladsdolmar (4 portioner)

1 pkt vindruvsblad (finns på orientaliska affärer)olja till stekning1/2 kg köttfärs1 dl ris (skölj av och låt ligga iljummet vatten 1/2 timme)1 tsk salt1 knippa persilja1 pkt frysta blandade örter1 msk curry1/2 tsk gurkmeja 2 msk tomatpuré 1 buljongtärning

Mat & dryck2005-01-13 19:37
Stek köttfärsen i olja och tillsätt resten av ingredienserna. Stek under omrörning. Ta ett vindruvsblad och fyll med en klick köttfärs. Vik eller rulla ihop och lägg i en kastrull. Häll 1 dl vatten över och lägg på locket. Koka på svag värme 20­30 minuter. Servera vinbladsdolmarna med spenatdip.
Spenat dip: 2 dl färska eller frysta spenatblad, 1 liten finhackad gul lök, 1 pressade vitlöksklyfta, 4 dl yoghurt, salt och peppar
Klipp spenatbladen i lagom stora bitar och fräs i olja tillsammans med lök och vitlök. Krydda med salt och peppar, låt det svalna. Blanda spenaten med yoghurt och servera.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!