Vinkokt dillströmming

(4 port)Ca 700 g rensad strömming med ryggbenet kvar2 tsk salt, 0,5 krm nymald vitpeppar5 kryddpepparkorn, 2 lagerblad1,5 dl torrt vitt vin, 1,5 dl vatten1 knippa dill, 1 rödlök

Mat & dryck2001-06-21 00:01
”Ställ” strömmingen tätt med ryggen upp i en låg panna, typ traktörpanna. Salta och peppra. Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Blanda vin och vatten och slå det över så att det knappt täcker fisken. Strö över hackad dill (spar lite till garnering). Låt strömminen sjuda under lock ca 5 min. eller tills den känns klar utan att falla sönder. Låt kallna i spadet. Vid servering strös resten av dillen över och skalad, tunt skivad rödlök. Och förstås med dillkokt färskpotatis till.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!