Vit chokladmousse med bärsås

(4 port)100 g vit blockchoklad3 dl vispgrädde2 äggulor2 tsk florsocker1 msk (om man så vill) apelsinlikörTill spegel: ca 250 g tinade och grovt mixade valfria bär, rostad flagad mandel.

Mat & dryck1998-11-27 14:59
Bryt chokladen i bitar och lägg i en vid skål eller djup tallrik som väl täcker en kastrull med sjudande vatten. Låt chokladen smälta.
Vispa grädden löst. Vispa samman äggulor och florsocker. Vänd ner ägggulevispet i grädden. Rör ner den smälta chokladen.
Smaksätt eventuellt med likör. Ställ kallt några timmar eller över natten.
Mixa bären.
Fördela bär på fyra assietter. Skeda upp moussen och lägg den eventuellt formad som ägg överst. Strö över flagad mandel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!