Vit chokladmoussetårta

(ca 10 bitar)Botten: 300 g mandelmassa, 3 ägg ca 63 g, 2 msk kakaoFyllning: 250 g vit choklad, 2 tsk florsocker, 4 dl vispgrädde, 2 dl kesella (rumsvarm), 4 ägggulor

Mat & dryck2000-11-16 00:01
Riv mandelmassan grovt på rivjärn direkt ned i en bunke. Vispa den jämn och lite pösig med äggen. Sikta ned kakaon. Blanda om. Häll smeten i smord, bröad rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ ev formen på en bit folie (så att kanten blir tät). Grädda mitt i ugnen vid 175 grader ca 20 min. Låt botten kallna. Koka upp vatten i en kastrull och sätt en värmetålig bunke över. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen och lägg den i bunken. Låt precis bara smälta. Den vita chokladen är värmekänslig. Blanda ned florsocker. Vispa grädden (inte för hårt) och blanda ned hälften i chokladen. Rör ned gulorna, en och en, i den avsvalnade smeten. Blanda ned resten av grädden och kesellan. Häll fyllningen i formen och släta
till ytan. Sätt i kyl minst 4 timmar men gärna över natt. Garnera med flisad choklad både mörk och vit och ev de dekorativa physalis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!