Vitlöksmarinerad biff

(2 port)En kryddig marinad med vitlök ger biffen en härlig smak. Bjud med sås, strimlade och lätt frästa grönsaker och gärna kokt ris, tex jasminris, men man måste nog vara vitlöksälskare för att tycka om dessa biffar.2 stora biffar eller entrecoteMarinad:1 msk rödvinsvinäger, 1 msk soja, 1 msk olivolja, 1 krm svartpeppar, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm malen ingefäraSås:10 vitlöksklyftor, 1 dl japansk eller kinesisk soja, 2 msk flytande honung, 1 dl vatten, 0,5 dl olja.

Mat & dryck1998-11-26 00:00
Blanda samman marinaden och häll den i en tjock plastpåse. Lägg ner biffarna och marinera minst 1 timme. Gör såsen. Skala vitlöksklyftorna och pressa dem. Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ den kallt minst 1 timme.
Torka av köttet. Stek ca 2 min per sida i lätt brynt margarin i stekpanna. Bjud med föreslagna tillbehör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!