X-Porter kladdkaka

Mat & dryck2012-11-20 16:09

100 g smör
100 g ljus dessertchoklad
3-4 msk kakao
2-3 msk Midtfyns Bryghus X Porter (#89026)
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

1. Smält smöret och chokladen tillsammans i en kastrull. Man behöver inte använda vattenbad om man rör hela tiden. Och det blir mindre disk.^
2. Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör ihop noga.
3. Häll i smörad form som är isärtagbar. Grädda i 170 grader i 25 minuter rätt långt nere i ugnen.
4. Låt svalna och servera kakan med kriekgrädde.

Kriekgrädde
3 dl vispgrädde
4-5 msk Timmermans Kriek (nr 1666).

1. Rör ihop vispgrädde och ölen. Vispa med maskin tills det tjocknar.

Att dricka till: Timmermans Kriek (#1666)

Därför använder Jonas öl (X-porter) i kakan:
– En porter är normalt sett mörk som synden med en söt smak av lätt brända malttoner. X-portern innehåller även mycket drag av kaffe och choklad i sin smak, detta gör den ypperlig att ha i och till chokladkakor.

Därför använder Jonas spontanjäst öl (Kriek) i grädden
– En söt spontanjäst öl som är smaksatt med körsbär. Den fungerar perfekt att ha i grädde och att göra sorbet på. Den är ett lysande tillbehör att dricka till kladdkakor och liknande bakverk, eller som fördrink.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!