Yoghurtlimpor

(2 st)50 g jäst2 msk margarin1 l mild naturell yoghurt0,5 dl mörk sirap1 msk salt2 tsk hel kummin1,5 dl rågkross13 dl grovt rågmjölca 9 dl vetemjöl

Mat & dryck1998-11-26 00:00
Smula jästen i degbunken. Smält fettet i en kastrull och häll på yoghurten och ljumma till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
Tillsätt sirap, salt, kummin, rågkross, grovt rågmjöl och vetemjöl till en smidig deg. Arbeta den väl.
Låt jäsa övertäckt 40-45 min.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig. Dela i två delar och forma till limpor. Lägg dem i smorda avlånga formar rymd 1,5 l.
Jäs övertäckta ca 30 min.
Grädda i ugn vid 175 grader i nedre delen ca 50 min.
Låt svalna övertäckta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!