Yoghurtsoppa med gurka

(4 port)1 färsk gurka ca 400 g (+ en liten bit till garnering)6 dl mild naturell yoghurt0,75 dl kall hönsbuljong2-3 tsk äppelcidervinäger(eller balsamvinäger av äpple)någon droppe tabasco1 msk färsk hackad myntaeller 1 tsk torkad1 msk färsk hackad körvel eller 1 tsk torkad1 msk finhackad dillsaltTill servering: en bit gurka, ev kräftstjärtar, olja, ishavsrom, dillkvist

Mat & dryck2000-06-15 00:01
Skala gurkan, halvera den och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär den i mindre bitar. Finfördela gurkan i mixer eller matberedare tillsammans med övriga ingredienser till en mjuk massa.
Smaka av och häll upp soppan i en skål och ställ kallt fram till servering.
Vid servering skala den lilla biten gurka till garnering och hyvla den längs med. Skär skivorna i strimlor. Lägg några i varje tallrik.
Fräs kräftstjärtar lätt i olja (om de ska vara med). Lägg i tallrikarna tillsammans med ishavsrom och en dillkvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!