Zaalouk (aubergineröra)

Mat & dryck2011-08-25 11:14

INGREDIENSER 4 personer:
1/2 kg aubergine hackat i små bitar
1 citron
1/2 liter vatten
1/2 knippa hackad persilja
1 tsk salt
2 tsk spiskummin
1 tsk mald chili
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja

GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg i vatten, salt, halva citronen och aubergine i ­kastrullen och koka upp i 10 minuter.
2. Sila vattnet från kastrullen. Mosa aubergine och häll i vitlöken, resten av citronen (eller vinäger), olivolja, spiskummin och chili. Rör om massan, servera i en skål med lite persilja som du strösslar över.
3. Zaalouk serveras med hembakt bröd och används som förrätt eller vid sidan av huvudrätten. Brödet doppas i Zaalouk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!