Det går bra för Base 10 – Uppsalas mötesplats för nystartade teknikbolag. Nyligen fick de även ett anslag på tio miljoner kronor för att stödja innovatörer och investerare i den lokala it- och tekniksektorn.

– Vi är mycket glada och stolta över att Uppsala kommun och regionen nu tar sådana här framåtsyftande initiativ som hjälper lokala entreprenörer att förbättra stadens ekosystem för nybilade bolag, säger Jason Dainter en av grundarna av Base 10, i en kommentar.

I konkurrens med städer som Stockholm och Berlin satsar Uppsala på att bygga upp en gynnsam miljö för nya tech-företag. Målet är att till slut bli Europas tech-huvudstad och att skapa fler arbetstillfällen här.

Läs mer här: Nästa Spotify hoppas vi ska stanna

Base 10 har i dag över 500 medlemmar och en kontorsyta på 1 000 kvadratmeter där nya entreprenörer kan ha råd att ha ett eget kontor och testa sina affärsidéer. Här finns också stora möjligheter till samarbeten.

– De tio miljoner kronorna fördelas över fem år. Vi kommer att använda dem till att skala upp våra aktiviteter och evenemang och till att hitta en ny lokal. Vi planerar en flytt i början av 2019, säger Jason Dainter.

Nyligen investerade även grundarna av applikationsföretaget Favro i Base 10.

– I Stockholm har den här typen av co-workingspaces varit oerhört viktiga för utvecklingen av techbranschen. Uppsala har samma potential, sa Favros vd Patric Palm i augusti till tidningen om varför de tror på Base 10.

Läs mer här: Nya investerare hjälper Base 10 att växa

I Uppsala har det tidigare skapats ett antal av Sveriges största företag inom tekniksektorn. Exempelvis Skype, Klarna och MySQL, men staden har haft svårt att behålla denna typ av talang. Förhoppningen är nu från alla inblandade parter att få ha kvar de nystartade bolagen så att staden inte tappar nyutbildad arbetskraft och arbetstillfällen inom it-sektorn till andra städer.