Feel Friskis för femte året i Alunda

Träningsfesten Feel Friskis firade nyligen femårsjubileum i Alunda och lockade runt 120 st deltagare till Olandshallen.

Glädje och gemenskap på årets träningsfest Feel Friskis i Olandshallen i Alunda

Glädje och gemenskap på årets träningsfest Feel Friskis i Olandshallen i Alunda

Foto: Erica Calissendorff

Motion & hälsa2019-11-04 08:24

Hälsa och träning är något som är hett just nu i samhället och i Östhammars Kommun är intresset stort och det växer för varje år, Det årliga eventet Feel Friskis blev återigen en succé och initiativtagare är mångåriga Friskisledaren Madeleine Pettersson som startade detta för fem år sedan. 

– Vi ville skapa en träningsdag med olika träningsformer och försöka locka till oss nya deltagare, säger Madde om hur det hela startade och varit en stor succé där alla är välkomna och det är gratis att deltaga. 

– Madde är spindeln i nätet och kommer med idéer som vi andra funktionärer och ledare gärna hakar på. Det blev en toppendag och det är så himla skoj att vår lilla friskisförening kan locka så många deltagare och skapa en riktig träningsfest och det har blivit en fin tradition, säger ledaren Erica Calissendorff om eventet, som hålls på hösten i Alunda och på våren i Östhammar. 

Friskis & Svettisorganisationen har växt explosionsartat de senaste åren och träningsformerna har även utvecklats och från att mest haft enbart Jympa på programmet finns nu nya inslag såsom Cirkelfys,  Core, Skivstång, Yoga och Dans. 

–  Det är jätteroligt och Friskis vill verkligen ligga i framkant med nya träningsformer och vi vill också utveckla oss och har infört bland annat yogaträning och skulle även vilja ha mer dans men där saknas ännu ledare, säger Madde som dock fick in dans på årets Feel Friskis. 

– Vi har tidigare år satsat på föreläsare kombinerat med träning men i år skippade vi föreläsare och satsade istället på danstema och det blev succé.  

Kommunens Friskisförening finns på fyra orter; Alunda, Östhammar, Gimo och Öregrund, och där ledarna har sina egna hemorter men gästspelar på övriga orter. Föreningen har växt snabbt de senaste åren och har idag runt 700 medlemmar. 

– Det är roligt att vi växer och att fler inser att det är viktigt att röra sig. Idag kan vi även erbjuda många träningsformer med olika intensiteter, bra ledare och träningsdagar på alla orter och på så vis kan vi nå många fler målgrupper och intressen, säger Madde Pettersson som dock inser att det tyvärr finns begränsningar. 

– Vi skulle behöva större lokaler på varje ort och helst även ett större gym i Alunda för att kunna växa ännu mer, säger hon. 

Men intresset finns och viljan att hela tiden utvecklas gör att Friskisföreningen i Östhammars Kommun har en ljus framtid. 

Full fart i Alunda under Feel Friskis
Full fart i Alunda under Feel Friskis
F & S Östhammar

Orter: Alunda, Östhammar, Gimo och Öregrund

Medlemmar: runt 700 stycken

Feel Friskis

En dags träningfest i Alunda på hösten och på våren i Östhammar

Fem årsjubileum 2019

Initiativtagare: Madde Pettersson 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!