â För ölnördarna Ă€r det nog intressant att vĂ„rt nya bryggeriverk Ă€r pĂ„ 5â000 liter vilket möjliggör en kapacitet pĂ„ 1,2 miljoner liter per Ă„r. Tidigare bryggde vi 65 000 liter. VĂ„rt nya bryggeri blir stort för att vara ett mikrobryggeri. Förutom att utveckla vĂ„r egen verksamhet Ă€r tanken att vi ska legobrygga Ă„t andra aktörer, sĂ€ger Simon Vikström.
Simon berÀttar att han och kollegan Colin Nordström har vÀntat med expansionen för att hinna komma upp i tillrÀckligt stora volymer av sortimentet som vid flera tillfÀllen det senaste Äret har uppmÀrksammats bÄde nationell och internationellt.
Blir det nÄgra nyanstÀllningar?
â Ja, idag jobbar vi med underentreprenörer i stĂ€llet. Sedan, nĂ€r det nya bryggeriet kommer igĂ„ng, kommer vi att behöva nyanstĂ€lla till buteljeringen, sĂ€ger Simon Vikström.
En annan nyhet Àr att Train station brewery har fÄtt tjugofem nya delÀgare. Han sÀger att kompetensen bland de nya delÀgarna, som bland annat Àr Knivstabor, kommer bli viktig i den framtida verksamheten.
Hur pÄverkar det nya bryggeriet er pubverksamhet i stationshuset?
â Det var med puben som allting började och den kommer vara kvar. Den verksamhet vi idag bedriver dĂ€r kommer att fortsĂ€tta. Med det nya bryggeriet kommer vi kunna experimentera med nya ölsorter som vi testar i puben, sĂ€ger han.
Hur ser tidsplanen ut?
â Det var nyligen som alla tillstĂ„nd blev klara. Arbetet med det nya bryggeriet pĂ„började vi i förra veckan. Om allting gĂ„r som det ska, vilket det sĂ€llan gör, sĂ„ kommer den nya byggnaden stĂ„ klar nu i november, sĂ€ger Simon Vikström.
Hade du och Colin Nordström nÀr ni startade 2012 nÄgra tankar pÄ att det fem Är senare skulle bli ett företag?
â Nej, det var frĂ„n början en hobbyverksamhet som har vuxit och nu bygger vi en ny lokal pĂ„ 650 kvadratmeter med nytt bryggeri, sĂ€ger Simon Vikström.