Efter en längre tids renovering öppnar Saluhallen återigen. Under onsdagen är det fullt upp för att få klart det sista inför premiärvisningen som är redan på onsdagskvällen.

– Här, precis som i många andra moderna saluhallar, blandar man mer mellan mat och handel. Vi har allt i samma hus, berättar David Åström, vd för Svenssons krogar, medan han visar oss runt i de nyrenoverade lokalerna.

Svenssons krogar har ägt Saluhallen sedan år 2013. På frågan om vad som är den största skillnaden mot hur det såg ut innan renoveringen jämfört med nu, svarar David Åström med ett leende "Allt".

Artikelbild

| Nya Saluhallen presenteras, vd:n David Åström visar runt i den nya inglasade delen mot ån.

Nu finns bland annat ett nytt stort café, en köttbutik, bageri, man kan köpa kryddor och det finns även en blomsterhandel. På nedre våningen finns det en bar med ett galleri där det kommer att vara olika konstutställningar.

– Vi vill att det ska vara ett ständigt flöde. Många kommer under dagen till caféet eller restaurangerna, men vi ville ha fler anledningar att komma hit. Nu till exempel, om man vill titta på konst så kan man göra det.

Trots att det öppnar imorgon är Saluhallen inte helt färdig än enligt vd:n.

– Det här är bara en start. Nu har vi börjat utveckla Saluhallen, men det måste finnas något kvar att bjuda på. Vi får se vart vi hamnar, säger David Åström.

Artikelbild

| Ingång mot Upplandsmuseet till Uppsala Saluhall.

LÄS MER: Så ska Saluhallen bli mer levande