Nu lämnar hon Reginateatern

Maria Björk, chef och konstnärlig ledare för Reginateatern, går i pension.

Maria Björk går i pension och lämnar jobbet som chef för Reginateatern på Trädgårdsgatan i Uppsala.

Maria Björk går i pension och lämnar jobbet som chef för Reginateatern på Trädgårdsgatan i Uppsala.

Foto: Staffan Claesson/arkiv

Teater2019-11-15 16:03

Maria Björk gjorde sin sista arbetsdag som teaterchef i torsdags 14 november. Fram till pensionsdagen kommer hon att arbeta del med andra projekt. Efter årsskiftet inleds rekryteringen av en ny chef och konstnärlig ledare. Innan höstsäsongen 2020 startar ska en chef vara på plats. Fram till dess leds arbetet av två medarbetare på teatern: Maria Nilsson och Casper Verner-Carlsson samt Sten Bernhardsson, kulturdirektör vid Uppsala kommun.

– Jag är stolt och glad över allt vi lyckats åstadkomma. Så många fantastiska artister och föreställningar som givit Uppsalapubliken roliga och tänkvärda upplevelser. Mina medarbetare, samarbetspartners och publiken har också alla bidragit till att göra Reginateatern till en av Sveriges bästa gästspelsscener, säger Maria Björk i ett pressmeddelande.

Sten Bernhardsson betonar att Maria Björk har betytt mycket för Reginateatern. 

– Hon har varit den drivande kraften bakom Ordsprak – Uppsala Internationella Poesifestival. Tack vare ett stort lokalt, nationellt och internationellt nätverk har Maria lockat artister och kulturskapare från hela världen, säger han i pressmeddelandet.

Maria Björk efterträdde Paul Kessel som chef för Reginateatern i januari 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!