Vid lunchtid i dag, onsdag, kommer tidigare förbundskaptenen Pia Sundhage till IFU Arena i Uppsala. Här ska hon prata om jämställdhet inför ett hundratal nyckelpersoner och beslutsfattare från Uppsalas näringsliv, kulturliv och idrottsliv. Träffen blir starten för det nya nätverket Meet The Pros.

– Syftet är att samla goda samhällsaktörer under ett och samma tak för att skapa co-branding (varumärkeskännedom) och partnerskap kring miljö, hälsa och jämställdhet, säger Kristofer Widlundh, marknadschef på IFU Arena och en av dem som leder nätverket.

Initiativtagare är just IFU Arena tillsammans med eventbyrån Brink & Berger.

Kristofer Widlundh hoppas att deltagarna i nätverket, som besitter olika kunskaper och kompetenser i respektive område, ska berika varandra i de tre frågorna - därav namnet Meet The Pros.

Just jämställdhet är något av en hjärtefråga för fotbollsprofilen Pia Sundhage.

– Vi är därför mycket glada över att just hon är med i dag när vi ska ha vår första träff med deltagarna, säger Kristofer Widlundh.

Övriga som leder det nya nätverket är Tomas Grönberg, Fredrik Annell Berger och Linda Bovin. Moderator under detta första evenemang är UNT:s chefredaktör Kalle Sandhammar.

Behövs ett nätverk till?

– Det saknas nog inte nätverk i Uppsala, men med Meet The Pros så lyfter vi just samhällsfrågor i kombination med ett attraktivt innehåll som ska leda till ett större intresse för näringsliv, kulturliv och idrottsliv. Det här blir ett sätt att nå bredare grupper och att få en möjlighet att ta ansvar tillsammans för utvecklingen i de här frågorna, säger Kristofer Widlundh.