De flesta offren kom från landets fattigaste provinser i centrala Vietnam. Deras familjer har givits två alternativ: att betala motsvarande runt 17 000 kronor för att få hem askan efter sina anhöriga, eller närmare 28 000 för att få hem kroppen intakt i en kista.

Många har tagit lån från staten för att ha råd med det senare alternativet, och kunna ge sina anhöriga en traditionell begravning.

Jag valde att få hem hans kropp i stället för askan så att vi kunde få möjlighet att se honom en sista gång, säger Le Minh Tuan, far till en son som reste av mot Europa i hopp om att hitta ett jobb för att kunna ge ett bättre liv åt sin fru och sina två barn.
Artikelbild

| Kistor med kroppar efter offren för lastbilstragedin anländer till en flygplatsen Noi Bai utanför Vietnams huvudstad Hanoi.

Smugglarna som organiserar resorna till Europa hade lovat offren att den riskfyllda lastbilsrutten skulle vara säker och hade beskrivit den som "vip-rutten", uppger deras familjer, varav många skuldsatt sig för att finansiera resorna.

Den 25-årige man från Nordirland som körde lastbilen har erkänt medhjälp till människosmuggling. Flera andra personer har gripits misstänkta för delaktighet i Storbritannien, medan ytterligare minst tio misstänkta gripits i Vietnam.

Smugglare lockar med möjligheten till välbetalda jobb i Europa, trots att migranter som når fram oftast hamnar i de mest underbetalda sektorerna.