TT: Hur ser du och dina partikamrater på president Trump?

Här i Alabama har Trump väldigt höga popularitetssiffror. Men jag anser att han är en söndrare. Han spelar på människors rädslor, fördomar och religion.

TT: Vilka valfrågor tycker ni inom partiet är viktigast?

Miljön, att bevara naturen och utbildning. Skolorna är helt underfinansierade här. Skolbudgeten ska betalas av skatteintäkter men i många län är fastighetsskatten minimal och momsintäkterna mycket låga. Människor måste inse att utbildning är en investering, att vi gemensamt borde investera i både miljön och skolorna. Det i sin tur skapar jobb.

TT: I USA i stort växer den politiska polariseringen, märker du det här i Alabama?

Ja. Vi pratar inte med varandra, vi lever i våra "polariserade stammar". Men det gäller även amerikansk fotboll, man umgås inte med någon från motståndarpartiet. Dock var situationen ännu värre i början av 1960-talet, då kunde inte svarta gå och rösta. I dag kan de det och vi har både kvinnliga och öppet homosexuella kandidater. Vi går sakta framåt.

TT: Har du republikanska vänner?

Ja, faktiskt. Senast i dag träffade jag en republikansk kompis på ett möte om ett stort byggprojekt i Birmingham. Men han är mittenorienterad, han sade att han faktiskt skulle rösta på en demokrat i år. Inom kristna högern skulle ingen ens överväga det, men det finns vissa moderata republikaner som tittar mer på själva kandidaten än partiet.

TT: Det finns hat- och vitmaktorganisationer i Alabama, upplever du att här finns rasism?

Rasism och extremism finns över hela landet, det är därför Donald Trump vann valet 2016. Här finns det fortfarande folk med extrema åsikter, tyvärr. Det har att göra med vår historia (Alabama är en sydstat som var en knutpunkt för slavhandel på 1800-talet, reds anm), människor gillar inte förändring och de vill inte gå utanför sina sociala cirklar.