Sveriges landshövdingar skänker en dopskål i Östgöta-blått glas med slipade blåklintsblommor, formgiven av Margareta Hennix och tillverkad av Reijmyre glasbruk i Östergötland. Valet av dopgåva hänger samman med att prinsessan Estelle är hertiginna av Östergötland.

Av Linköpings domkyrka får prinsessan Estelle ett nytillverkat halssmycke i silver. Formen, en silverstjärna med en sötvattenspärla, är inspirerad av små silverbeslag på ett Vadstenaarbete från 1515.

Dalarnas dopgåva är en stor handmålad dalahäst med prinsessan Estelles namn och signerad "Från Dalafolket". Den överlämnades av landshövding Maria Norrfalk.

Från Region Värmland får prinsessan Estelle ett stjärnmönstrat bäddset i 100 procent lin, tillverkad av Klässbols linneväveri.

Estelle får också ge namn åt en kilometerlång gång- och cykelstig mellan Borgholm och kungafamiljens sommarbostad Solliden på Öland.

Av kommuner, näringsliv och länsstyrelsen i Östergötland får prinsessan och hertiginnan av Östergötland en upplevelsestig för barn i naturreservatet vid fågelsjön Tåkern.

Ett urval av andra dopgåvor:

En bokhylla fylld med 200 barnböcker är regeringens och riksdagens gemensamma dopgåva till prinsessan Estelle. Samlingen innehåller pekböcker, bilderböcker, faktaböcker, sagor och klassiker.

Världsnaturfonden och Gustavsbergs porslinsfabrik ger en servis med handtecknade utrotningshotade djur.

Ockelbo kommun överlämnar boken Bröllopet, byfesten, besöket i Ockelbo. Kommunen planterar också ett körsbärsträd för att hedra prinsessan Estelle.

Gotlands fårförening skänker ett silvergrått plädskinn från ett gotlandsfår.

Värmlands län ger ett smycke och en bok av författarna Inger och Lasse Sandberg. Den överlämnas av landshövding Eva Eriksson.

Karlstads kommun ger en Spöket Laban-docka och barnboken Majken och Melker.

Eslövs kommun ger boken Eslöv - nästa Eslöv, en berättelse om kommunen i ord och bild.

Söderhamns kommun ger en penninggåva till Daniel och Victorias bröllopsstiftelse.

Miljöpartiet sätter in pengar hos Röda Korset.

Skolelever i Sala kommun har skickat teckningar och dikter.

Solna, prinsessan Estelles hemkommun där Haga slott ligger, överlämnar ett guldpläterat halsband.

Orusts kommun skänker en keramikmodell av fyren vid Kråksundsgap, skapad av konstnären Ann Holmdahl. Beslutet om gåvan har överklagats, men keramikfyren är redan skickad till Stockholm.