Libyen Företrädare för FN-uppdraget i Libyen är oroliga efter uppgifter om "brutala och upprörande avrättningar" i Benghazi efter bombdåden som skakade staden i tisdags. Bilder på sociala medier visar hur minst nio fångar skjuts till döds av en man på platsen där bombdåden skedde i centrala Benghazi.

Mannen på bilderna liknar Mahmoud al-Werfalli, kommendör för en specialstyrka, som är efterlyst av internationella brottsmålsdomstolen (ICC) för liknande brott.

FN kräver nu att al-Werfalli omedelbart lämnas över till ICC, och varnar för att de som genomför godtyckliga avrättningar är ansvariga för sina brott under internationella lagar.

Minst 37 människor dödades i de två bombdåden. Nästan 90 personer skadades, uppger säkerhetsstyrkor som fått informationen från sjukvården.

Den första bomben detonerade utanför en moské. Såväl civila som militärer finns bland offren, enligt myndigheterna. Omkring en halvtimme efter den första bomben detonerade ytterligare en sprängladdning.

Under senare år har det förekommit strider i Benghazis omnejd mellan den kontroversielle krigsherren Khalifa Haftars styrkor och jihadister. Haftar, som är lojal med den ej internationellt erkända rivaliserande regeringen i östra Libyen, tillkännagav att Benghazi var "helt befriad" från jihadister i juli i fjol.