Räddningsarbetare har sökt intensivt i ruinerna och bråten. Några personer saknas ännu efter måndagens ras och antalet döda befaras öka, samtidigt som det finns strimmor av hopp, enligt inrikesminister Christophe Castaner.

Det viktigaste är att rädda liv. När vi inledde röjningsarbetet hittade vi några luftfickor och det betyder att vi fortfarande har hopp om att finna överlevande, säger Castaner som är på plats i staden.

"Fattigas hem"

Artikelbild

| Räddningsarbetare söker efter överlevande i rasmassorna efter de kollapsade byggnaderna i Marseille i södra Frankrike.

De döda hittades på olika platser i de 15 meter höga rasmassorna på gatan Rue d'Aubagne. En helt tillplattad bil drogs också fram, något som visar på kraften i byggnadernas fall.

Det är ännu inte fastställt varför de två lägenhetshusen rasade ihop, men de beskrivs som förfallna. Enligt tidigare tagna bilder som visas på Google Maps hade byggnaderna stora tydliga sprickor i sina fasader. Senare på eftermiddagen rasade en tredje intilliggande byggnad.

Det är de fattigas hem som faller samman, säger den lokala vänsterpolitikern Jean-Luc Melnchon till nyhetssajten France 24.

Väckt ilska

Enligt boende i området och lokala föreningar var det vitt känt att husen var instabila, vilket nu väckt ilska mot att ingenting gjorts. Myndigheterna uppger på tisdagen att de tänker inspektera alla hus i Marseille som kan vara osäkra.

Myndigheterna i Marseilles drog 2015 i gång ett initiativ för att rusta upp stadskärnan. Men enligt en rapport från 2015 bor 100 000 stadsbor i bostäder som är osäkra eller hälsovådliga.

Minst två personer som gick förbi husen när de föll samman skadades lindrigt. Ett dussintal personer har evakuerats från närliggande hus som en förebyggande åtgärd.