Brandbekämparnas ihärdiga arbete under natten till onsdag har gett resultat på branden som spred sig fort i tisdags till följd av höga temperaturer och kraftiga vindar.

Situationen verkar ha förbättrats. Det har gjorts enorma insatser, övermänskliga insatser, säger Kostas Bakoyannis, guvernör i regionen, till tv-kanalen Skai.

Brandflygplan från Kroatien och Italien har satts in för att bland annat försöka skydda bebyggelsen i evakuerade byar. Över 200 brandmän bekämpar branden med hjälp av sammanlagt 57 brandbilar, nio vattenbombande helikoptrar och sju flygplan.

Artikelbild

| Ett träd glöder i skogen i närheten av byn Kontodespoti på Euboia.

Det är verkligen en svår brand, så är det. Det råder inte någon fara för mänskligt liv och det är det som är viktigast, fortsätter Kostas Bakoyannis.

"Biologisk katastrof"

Fyra byar och hundratals människor evakuerades av säkerhetsskäl under tisdagen och risken för människors liv bedömdes till en början som stor.

Lyckligtvis har vi inga mänskliga offer, säger Thanassis Karakatzas, en regional räddningschef, till den statliga nyhetsbyrån ANA.
Artikelbild

| Vatten släpps över branden nära staden Halkida på ön Euboia i Grekland.

Delar av skogen som brinner är klassade som naturreservat och branden beskrivs av Bakoyannis som en förödelse.

Det är en stor biologisk katastrof i en unik orörd barrskog, säger Kostas Bakoyannis.
Artikelbild

| Vatten släpps över branden nära staden Halkida på ön Euboia i Grekland.

"Har gett allt"

Skogsbränder är vanliga i Grekland under sommarmånaderna och myndigheter har varnat för brandrisk under den senaste veckan. Temperaturen har stigit upp mot 40 grader och brand efter brand har brutit ut. Räddningstjänsten har bekämpat runt 50 uppblossade eldar om dagen och över 1 000 brandmän deltar i olika insatser över landet.

Artikelbild

| En helikopter dumpar vatten vid byn Makrimalli.

Jag är medveten om att våra brandmän, särskilt de senaste fem dagarna, har gett allt, att de arbetar utan sömn och ofta utan mat, säger premiärminister Kyriakos Mitsotakis, som avbröt sin semester till följd av bränderna för att resa till Aten.