Jeremy Hunt uppmanar i ett tal USA och länder i Europa att göra mer för att motverka Rysslands "skadliga uppförande". Rysslands utrikespolitik under president Putin har gjort världen till en farligare plats, säger han.

I talet på USA:s fredsinstitut Usip i Washington pekar Hunt på att USA har skärpt sanktionera mot Ryssland efter nervgiftattacken i brittiska Salisbury och manar EU att följa USA:s exempel.

EU skärpte nyligen sanktionerna mot Ryssland med hänvisning till konflikten i Ukraina och annekteringen av Krim, men har inte straffat Moskva för Salisburyattacken, utöver att utvisa ett antal ryska diplomater.

I dag ber Storbritannien sina allierade att ta ytterligare ett steg genom att mana EU att se till att sanktionerna mot Russland är omfattande, och att vi verkligen står skuldra vid skuldra med USA, säger Hunt.
Det betyder att tala ut och svara med en enad röst på överträdelser, oavsett var och när de sker, från Salisburys gator till hjärtat av Krim, fortsätter utrikesministern, i sitt första stora politiska tal sedan han efterträdde Boris Johnson i juli.

.