Under dagen hölls ett 20-tal regionala och lokala val i Ryssland, efter veckor av protester mot att kandidater från oppositionen nekats att delta.

Mest uppmärksammat är valet till stadsduman i Moskva, där omkring 7,2 miljoner människor fick rösta fram 45 ledamöter. Siffror från valkommissionen antyder dock att endast drygt 20 procent av väljarna deltog i Moskvas lokalval, skriver Reuters.

Vallokalerna stängde klockan 19, svensk tid, men sent på söndagskvällen hade fortfarande inget preliminärt resultat presenterats.

Artikelbild

| "Ge oss våra val tillbaka", står det på en ung kvinnas plakat under en demonstration i Moskva den 10 augusti.

Under dagen har valfusk rapporterats på sociala medier. Videoklipp från vallokalerna visar hur personer öppet fyller valurnor med flera valsedlar i taget.

Kandidater stoppades

Många av oppositionens kandidater förbjöds att ställa upp i valet på grund av påstådda problem med deras kandidaturer, men oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj hade uppmanat sina anhängare att i stället rösta på kandidater med störst chans att slå de Putinvänliga. Uppmaningen innebar i många fall stöd till kandidater som tillhör kommunistiska partier.

Ljubov Sobol, en av oppositionens kandidater som stoppats från att ställa upp, anser att valet har förlorat sin legitimitet.

Artikelbild

| Väljare röstar i Moskva.

Detta är begravningen även för skenbara demokratiska val, sade Sobol tidigare under dagen.

Stora protester

Förbudet mot kandidaterna har lett till stora protester i huvudstaden Moskva, vid ett tillfälle beräknas runt 50 000 personer ha samlats, enligt Reuters.

Flera av protesterna har mynnat ut i våldsamheter. Runt 2 000 demonstranter har gripits av polis, flera har åtalats och dömts – bland annat för misshandel och massupplopp. Åtal har också väckts mot flera av de nekade kandidaterna.

I fredags attackerades valkommissionens chef, Ella Pamfilova, som i en intervju med nyhetsbyrån AP tidigare i veckan försvarade besluten att utesluta oppositionella kandidaturer. Pamfilova överfölls i sitt hem av en maskerad man utrustad med ett elchockvapen, enligt Reuters.